lørdag 1. oktober 2011

Florida i fotspora til Pettersen Aarskog

Fra Gardermoen via Manchester og Philadelfia landa vi endelig i Miami (tips: ikkje reis med US Airways via Manchester. Dårlig service og kaos i Manchester). Etter bokstavelig tal ha "trøkka" koffertane våre inn i det lille bagasjerommet i vår blå skinnande Mustang cabriolet, susa vi innover mot Miami i reine "Miami Vice"-stil. Ankom Miami Beach (Miami bitch?) seint på kvelden - ein opplevelse i seg sjølv. Med store flotte Hummere, Mustanger og andre dyre bilar i gatene, lurer vi på kor finanskrisa egentlig er? Hmmm

Uansett: vi ankom hotellet Gansevoort og droppa nøklane i hendene på ein høg flott kar som tok imot oss med storm: "Welcome to the Gansevoort, sir". (www.gansevoortmiamibeach.com) Hotellet har akvarium i resepsjonen, gedigent utebasseng på toppen med fabelaktig utsikt og lounge-stemning i tillegg til nydelig basseng på uteterrassen lenger ned. Med svære rom, svære bad, eige treningssenter og "bell boys" var det lett å føle seg "pampered". Joggestripe både på stranda og i strandkanten herfra ned til Art Deco området var suveren. For ikkje snakke om høge drinkar ved poolen. Og her er det høge drinkar som gjeld! Gløym champisen...

Etter å ha "gossa" oss her, stappa vi bilen full med enda meir bagasje for å dra videre til Key West (Markus hadde handla for heile året på Sawgrass Mills"). Bilturen tok 4-5 timar nedover. Men for ein tur! Mexico-gulfen på den eine sida, Atlanterhavet på den andre. Stikkord: solnedgang, lange broer malt i turkis, vind i håret, stadig større eksotiske fuglar, hus i vannkanten, humoristiske skilt, store motorsyklar, lystbåtar og meir og meir karibisk stemning. Eg tenkte: "Er det mulig at vegen går lenger?! Eg ser jo berre brua og ingenting der framme. Berre hav". Framme i Key West ankom vi det lille hotellet Hyatt Key West med basseng, strand, terrasser og nydelig utsikt (keywest.hyatt.com/hyatt/hotels/index.jsp?null) Vi blei forelska. Forelska i "sjørøverstilen", dei sjarmerande små husa, det nydelige havet og snorklinga på korallrevet, den gode maten og dansinga i barane langs havna. Nydelig.

Motvillig dro vi videre etter ei uke til Sanibel Island. Tilbake bar det, over bruene, inn igjen på fastlandet, langs sumpen og gjennom Everglades. Skilt med krokodiller (og krokodiller såg vi langs heile kjøyrestripa) , gjennom styrtregn og over brua til Sanibel. Sanibel er kjent for "skjellenes paradis". Her er det rolig. Vi dro på båtturar med Katie, sykla over øya, samla skjell og kosa oss. Kan anbefale hotell Marriot i Fort Meyers (www.marriott.com/hotels/travel/rswsb-sanibel-harbour-marriott-resort-and-spa)

Deretter bar det tilbake til Miami Beach der våre kjære venner Annica og Morten nå var ankommet. Kosa oss på restauranter, såg tatoverings-sjappa Miami Inc, Dash-butikken og ellers alt det rare Miami kan by på. Neste gang vil eg bu på eit av desse hotella i Miami:
- Z Ocean Hotel South Beach www.zoceanhotelsouthbeach.com/


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar